املاک دلتا

املاک دلتا

املاک دلتا

املاک دلتا

طلاق به دلیل بیماری روانی همسر

این سوال ممکن است پیش‌ بیاید که در صورت بیماری روانی زن یا شوهر، قانون چه راه‌کاری درنظر گرفته است؟
طلاق به دلیل بیماری روانی همسر

یکی از مواردی که ممکن است باعث ایجاد تنش در زندگی زناشویی شود بیماری روانی زن یا مرد است. طلاق به دلیل بیماری روانی همسر از حقوق قانونی و شرعی است که در صورت بروز اختلافات‌حل‌نشدنی در زندگی زناشویی در نظر گرفته شده است. در مجله دلتا به بررسی طلاق به دلیل بیماری روانی همسر می‌پردازیم.

طلاق به دلیل بیماری روانی همسر

طبق قانون اگر زن در دادگاه ثابت کند که همسر وی دچار بیماری سخت شده و یا درگیر بیماری است که موجب سوء‌رفتار و سوءمعاشرت او شده است می‌‎تواند از دادگاه درخواست طلاق کند حتی درصورتی‌که شوهر وی مخالف طلاق باشد. در چنین شرایطی زن به دو طریق می‌‎تواند شکایت کند:

  • باید اثبات کند یکی از شروط دوازده‌گانه عقدنامه محقق شده است ( البته این در مواردی است که مرد شروط عقدنامه را امضاء کرده باشد.)
  • باید به دادگاه عسر و حرج خود را ثابت کند. در واقع رنج و مشقتی را که در اثر بیماری مرد برای وی ایجاد شده است بتواند در دادگاه ثابت کند.

بنابراین براساس قانون مدنی، مبتلا شدن مرد به بیماری‌های سخت یا مسری یا هر عارضه دیگری که زندگی مشترک را با مشکل مواجه کند از موجبات عسر و حرج (سختی و مشقت) زن بوده و دادگاهی که به درخواست طلاق رسیدگی می‎‌کند حکم به طلاق صادر می‎‌کند.

 مواردی که در صدور حکم طلاق می‎‌تواند تاثیرگذار باشد به شرح زیر است:

  • سوءرفتار یا سوءمعاشرت شوهر به حدی که ادامه زندگی مشترک برای زن غیرقابل تحمل باشد.
  •  ابتلاء شوهر به بیماری‌های سخت به‌طوری که ادامه و دوام زندگی مشترک برای زن مخاطره‌آمیز باشد.
  •  جنون شوهر در مواردی که فسخ نکاح از نظر شرعی ممکن نباشد.

بیماری روانی همسر

اثبات بیماری شوهر چگونه امکان‌پذیر است؟

زن با ارائه مدارک و دلایل لازم به دادگاه نظیر سوابق پزشکی، اقرار صریح یا تلویحی شوهر، شهادت شهود، معاینه پزشکی قانونی، تحقیقات محلی و… می‌‎تواند به اثبات ادعای خود مبنی بر بیماری همسر و قانع کردن قاضی رسیدگی‌کننده به پرونده کمک کند.

شایان ذکر است اگر شوهر بعد از عقد دچار جنون و بیماری روانی شود طبق قانون مدنی این امر موجب فسخ نکاح خواهد شد و هم‌چنین اگر هر کدام از طرفین در زمان عقد مجنون بوده باشند، طبق قانون مدنی عقد ازدواج فسخ می‎‌شود.

در واقع با استناد به ماده ۱۱۲۱ قانون مدنی، بیماری روانی هر یک از زن و شوهر، اعم از اینکه دائمی یا دوره‌ای باشد، برای طرف مقابل موجب حق فسخ خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی مطلب، جرم تبانی برای بردن مال دیگری و مجازات آن را مطالعه کنید.

رفع مسدودی حساب بانکی چگونه است؟

استفاده از حساب بانکی و واریز پول به بانک و استفاده از حساب در کنار تمام مزایای استفاده از آن، ممکن است دردسرهایی نیز داشته باشد. مسدود شدن حساب بانکی یکی از مشکلاتی است که افراد در این زمینه با آن سر و کار دارند.
نحوه رفع مسدودی حساب بانکی

در عصر حاضر با گسترش روزافزون فناوری‌هایی نظیر اینترنت استفاده از حساب‌های بانکی بسیار متداول شده است و دیگر کم‌تر کسی را مشاهده می‌کنید که، پول‌نقد همراه خود داشته باشد در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نحوه رفع مسدودی حساب بانکی می‌پردازیم.

موارد متداول مسدودی حساب بانکی چیست؟

از جمله مواردی که موجب مسدود شدن حساب‌بانکی می‌شود عبارت‌اند از:

  • مسدودی حساب‌بانکی به‌خاطر ضمانت وام: افرادی که ضامن وام شده‌اند، در‌صورتی‌که فرد وام‌گیرنده نتواند اقساط خود را پرداخت نماید، حساب ضامن مسدود خواهد شد.
  • مسدودی حساب‌بانکی به خاطر چک‌بلامحل: حساب افرادی که چک بلامحل کشیده‌اند، به مدت ۷ سال از تاریخ آخرین چک برگشتی مسدود خواهد شد.

به‌طور‌کلی می‌توان گفت که مسدودی حساب‌های اشخاص صرفا منوط به دستور صریح مراجع‌قضایی است.

رفع مسدودی حساب بانکی توسط چه مراجع قضایی امکان پذیر است و چه قدر به طول می انجامد؟

مراجع قضایی هم‌چون مراجع دادسرای عمومی و انقلاب، قضات دادگاه‌های حقوقی و کیفری و نیز قضات شعب اجرای احکام دادگاه‌‌های حقوقی، هم‌چنین دادسرا‌های عمومی و انقلاب می‌توانند نسبت به مسدودی حساب‌بانکی اقدام کنند.

اما پس از این‌که علت مسدودشدن حساب را از مراجع‌قضایی برطرف کردید، از سمت همان مرجع بایستی دستور رفع مسدودی حساب را دریافت کنید. سپس بر‌حسب مورد به اداره‌ی حقوقی بانک مربوطه مراجعه کرده و انسداد حساب خود را برطرف کنید.

نکته‌ی قابل ذکر این است که رفع مسدودی حساب به دو‌صورت دستی و سیستمی انجام می‌گردد. رفع مسدودی به صورت سیستمی معمولا حدود یک‌ماه زمان می‌برد.

در شکایت‌های کیفری در صورت مسدودی حساب، بعد از تحقیق از بانک مربوطه درخصوص مرجع صادر‌کننده دستور مسدودی، حضور سریع و موثر در دادسرا و شعبه مسدود‌کننده بسیار مهم است.

رفع مسدودی حساب بانکی

چه اشخاص و مراجعی صلاحیت مسدودکردن یا کسب اطلاع از حساب‌جاری مشتریان را دارند؟

  • دستوری که توسط مراجع‌قضایی صادر شده است.
  • دستوری که به‌صورت مستقیم از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران صادر شده است.
  • اگر مشتری تقاضا کند.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی بیشتر با دیگر نکات حقوقی مطلب، طلاق به دلیل بیماری روانی همسر را مطالعه کنید.

نحوه محاسبه خسارت دیرکرد در تحویل ساختمان

معمولا در قراردادها بندی برای دیرکرد و تاخیر تعهدات درنظر گرفته می‌شود تا در صورت دیرکرد در تحویل ساختمان، طرف مقابل بتواند به شکل قانونی اعتراض کرده و خسارت خود را دریافت کند.
نحوه محاسبه خسارت دیرکرد

یکی از مسائلی که امروزه در قراردادها و معاملات املاک مشاهده می‌شود، مساله تاخیر در تنظیم سندرسمی یا تحویل‌ساختمان است. در این مطلب از مجله دلتا به موضوع نحوه محاسبه خسارت دیرکرد می‌پردازیم.

تحویل ملک به خریدار

  • در اولین قدم، باید طرفین در مورد نحوه پرداخت مبلغ ملک به توافق برسند.
  • پس از آن یک بخشی از این مبلغ به صورت پیش‌پرداخت به فروشنده داده می‌شود.
  • نیاز است که در این مرحله یک مبلغی به عنوان حق‌فسخ تعیین شود.
  • طرفین موظف به دریافت کد اقتصادی هستند و باید درصدی را به عنوان حق‌الزحمه به مشاور‌ املاک بپردازند.
  • فروشنده متعهد می‌شود که بدون تاخیر، ملک را به خریدار تحویل دهد.
  • تحویل ملک باید در حضور سایر افراد انجام شود زیرا اگر تاخیری در اجرای تعهدات رخ دهد، هر یک از طرفینی که متضرر شده باید شاهدینی داشته باشد که صورت‌جلسه را امضا کرده باشند.
  • لازم به ذکر است که صرف دریافت کلید ملک کافی نیست و باید از ساختمان بازدید شود تا از خالی بودن آن اطمینان حاصل گردد.
  • مبلغ نهایی در زمان تحویل ساختمان به شخص فروشنده یا وکیل ملک قانونی او داده می‌شود و صورت‌جلسه تحویل ملک به امضای طرفین می‌رسد و در دو نسخه با حضور شاهدین تنظیم می‌شود.

خسارت دیرکرد

نحوه محاسبه خسارت دیرکرد در تحویل ساختمان

اصولا میزان خسارتی که در صورت دیرکرد باید پرداخت شود، در قرارداد با توافق طرفین مشخص شده است. این مبلغ ممکن است بر مبنای هر روز تاخیر یا هر هفته یا هرماه تاخیر تعیین شود.

گاهی ممکن است برخی از شروط قرارداد مانند زمان تحویل قیمت، به صورت شفاهی بین خریدار و فروشنده بیان شود. در این حالت اگر دو شاهد معتبر در زمان تعیین این شرط حضور داشته باشند، امکان پیگری قانونی آن وجود خواهد داشت.

علاوه‌بر‌این در برخی مواقع، ممکن است در قرارداد فروش یا پیش‌فروش، به خسارت دیرکرد اشاره نشود و طرفین به طور شفاهی و با حضور شاهد نیز در این باره صحبت و توافقی نکرده باشند.

در این حالت پیگیری تعهدات کمی پیچیده خواهد شد و تابع قواعد مخصوص به خود خواهد بود. در این شرایط، مشتری می‌تواند برای الزام به ایفای تعهد درخواست بدهد و بعد دادخواستی برای دریافت خسارت تاخیر تنظیم کند. در این‌صورت میزان خسارت و نحوه تعیین آن به عهده کارشناسان دادگستری خواهد بود.

زمانی‌که در قرارداد به صورت کتبی و یا به شکل شفاهی به مساله خسارت دیرکرد اشاره نشده باشد، مشتری به شرطی می‌تواند برای دریافت خسارت به دادگاه مراجعه کند که شخصا به تمام تعهدات خود پایبند بوده باشد. زمان تحویل ملک و میزان خسارت دیرکرد با نظر دادگاه و توافق طرفین تعیین می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با نکات حقوقی بیشتر مطلب ثبت شکایت هنگام سرقت منزل را مطالعه کنید.